Belföld

Egy hét maradt evafizetésre

Egy hét maradt a harmadik negyedévi bevételek utáni evafizetésre. Nem szabad elfelejteni, hogy a 15 százalékos mértékű adó átutalása mellett rendezni kell a társadalombiztosítási járulékokat is - írja a Világgazdaság.

Minden egyszerűsített vállalkozói adót választónál közös, hogy az eva alapjának meghatározását követően annak 15 százalékát kell adóként átutalni. Nem szabad megfeledkezni az egyéb közterhekről sem. A legtöbbféle fizetési kötelezettség a főállású egyéni vállalkozókat terheli.

Nekik legkésőbb 13-án rendezniük szükséges a 3 százalékos munkavállalói, valamint a 11 százalékos mértékű munkáltatói egészségbiztosítási járulékot. Ezt a kettőt közös számlaszámra kell utalni. Szintén közös számlaszámra kell küldeni a nyugdíjjárulékokat: a 18 százalékosat, illetve a 8,5-es adókulccsal fizetendőt. Azoknak, akik magán-nyugdíjpénztári tagsággal is bírnak, a 18 százalék mellé csak 1,5-nyit szükséges átutalni, a maradék 7 százalék a magánpénztárat illeti. Külön számlaszámon rendezni kell a 3450 forintos tételes egészségügyi hozzájárulást is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik