Belföld

80 százalékos növekedést várnak a Yahoo-tól

A Yahoo internetes tartalomszolgáltató a jövő héten harmadik negyedévi nyereségének éves szintű 80 százalékos növekedéséről számol majd be elsősorban a reklámbevételek növekedése hatására - vélekedtek szakértők.

A Thomson/First Call amerikai piackutató által megkérdeztet elemzők véleményének konszenzusa szerint a Yahoo harmadik negyedévi részvényarányos nyeresége 9 centre nőtt az egy évvel korábbi 5 centről, miközben eladásai 36 százalékkal 337,83 millió dollárra bővültek.

A Yahoo a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének leállítása után ismerteti negyedéves eredményeit. A cég részvényára pénteken New Yorkban 3 százalékkal 39,10 dollárra nőt, és ezzel alig maradt el a 39,18 dolláros 52 heti csúcstól.

Megfigyelők szerint a Yahoo részvényének az árfolyamát a jövő hét második felében elsősorban az befolyásolja majd, hogy a vállalat milyen kilátásról számol be az idei utolsó negyedévre. Szakértők arra számítanak, hogy a Yahoo részvényarányos nyeresége a negyedik negyedévben 11 cent lesz 373,69 millió dollár értékesítéssel.

Az idei második negyedévben a Yahoo nyeresége részvényenként 8 cent volt az egy évvel korábbi 3 cent profit után. A cég bevétele 321,4 millió dollárt tett ki a második negyedben, míg tavaly ugyanakkor 225,8 millió dollárt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik