Belföld

Megalakult a független ügyvédi irodák nemzetközi hálózata

A Sarkadi & Társai Ügyvédi Iroda kezdeményezésére megalakult a nyolc európai ügyvédi irodát tömörítő, független ügyvédi irodák nemzetközi hálózata, a IUSFUL European Legal Network.

A IUSFUL hálózat létrejöttét dokumentáló együttműködési szerződés aláírásán a nyolc ország – Magyarország, Belgium, Anglia, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Bulgária – területén működő egy-egy alapító ügyvédi iroda képviselője mellett jelen volt Marc Trenteseau, a Belga Királyság nagykövete, dr. S. Szabó Péter, a Budapesti Ügyvédi Kamara titkára, és Dr. Lednitzky Péter, az ITD Hungary vezérigazgatója.
A legtöbb nemzetközi ügyvédi iroda hálózat multinacionális vállalatokra összpontosító gyakorlatával szemben a IUSFUL célja, hogy a nemzetközi piacokon aktív kis- és középvállalatokat támogassa új üzleti lehetőségeik feltárásában, és azok megvalósításának jogi szempontú menedzselésében.

A IUSFUL European Legal Network stratégiai célja, hogy három éven belül Európa valamennyi jelentős piacára kiterjessze tevékenységét. A hálózathoz a bővítés első szakaszában – 2004 első felében – olasz, német és francia ügyvédi irodák csatlakoznak.


A közeljövőben a nagyobb területű országok esetében – a nemzeti piaci térségek arányos mértékű lefedése céljából – az adott országokból több ügyvédi iroda is társul az alapítókhoz. Dr. Szíjj Zsuzsanna, a Sarkadi & Társai Ügyvédi Iroda vezetője, a IUSFUL hálózat létrejötte kapcsán elmondta: „A Sarkadi & Társai Ügyvédi Iroda – irodánk alapítójának, dr. Sarkadi Mátyásnak a kezdeményezésére – másfél éve dolgozik azon, hogy egymástól független ügyvédi irodák nemzetközi hálózatát életre hívja. Célunk a csatlakozó ügyvédi irodák ügyfélbázisára, üzleti tapasztalataira, valamint nemzeti és Európai Uniós jogi támogatására építve, további működő tőke bevonásának elősegítése a közép-európai régióba, így Magyarországra is.”

A IUSFUL European Legal Network alapítói:

Sarkadi &Társai Ügyvédi Iroda, Magyarország
Bartholomeus, Van Engeland, Van Lee, Van Acker Ügyvédi Iroda, Belgium
Brezina Marik & Társai Ügyvédi Iroda, Csehország
Sebetic Ügyvédi Iroda, Horvátország
Marian Valko Ügyvédi Iroda, Szlovákia
CH. Hausmann & Co Solicitors, Anglia
Interbalkan Management Consulting, Bulgária
“Jakubowski i Pluta s.c.” Legal Counsels, Lengyelország


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik