Belföld

Verheugen nem szavatolja, hogy Románia és Bulgária 2004-ben lezárja az EU-tárgyalásokat

Az Európai Parlament Külpolitikai bizottságának keddi meghallgatásán Günter Verheugen bővítési biztos kijelentette, nem tudja szavatolni, hogy a Romániával és Bulgáriával zajló csatlakozási tárgyalások 2004-ben lezárulnak - írja a bukaresti lap, az Adevarul.

„Nem lehet szavatolni, hogy 2004 a tárgyalások lezárásának éve lesz. Ez egy nagyon ambiciózus dátum, ezen országok nagyon eltökéltek, a reformok útján haladnak, de még sok tennivaló van. Remélem, felvehetjük őket 2007-ben az Unióba” – mondta Verheugen, akit a Radio România Actualităţi idézett.

„Bízom abban, hogy ez lehetséges, de hiba lenne azt az érzetet kelteni, hogy már minden elvégeztetett” – mondta a bővítési biztos. Bukarest szemszögéből nézve Verheugen üzenete egy újabb és nem kívánt figyelmeztetés, mely csatlakozik azon brüsszeli előjelekhez, melyek szerint az Európai Bizottság éves jelentése az idén sem adja meg Romániának a működő piacgazdaság minősítést. Tizenkilenc lezárt és még tizenegy nyitott tárgyalási fejezettel Románia jelentősen le van maradva Bulgáriától, amely eddig a 31 fejezetből huszonötöt zárt le.

Forrás: Eurocom Kft./Romániai Sajtófigyelő

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik