Belföld

Kinevezték a versenyhivatal két elnökhelyettesét

admin

2003. 10. 02. 13:05

Mádl Ferenc köztársasági elnök szeptember 25-i hatállyal hat évi időtartamra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökhelyettesévé nevezte ki csütörtökön Nagy Mártát és Tóth Tihamért, s egyben Tóth Tihamért megbízta a versenytanács elnöki teendőinek ellátásával is.

Mádl Ferenc elmondta, a GVH elnökének kezdeményezésére és aminiszterelnök javaslatára nevezte ki a két elnökhelyettest. Kiemelte: egy fejlett európai ország gazdasági környezetének alapvető eleme a versenyjog kidolgozottsága, azaz a gazdasági verseny, az ezzel kapcsolatos eljárások átlátható és a piaci szereplőknek biztonságot nyújtó és kellő szintű szabályozottsága.


A GVH elnökhelyetteseiként annak a szervezetnek lettek irányítói, amely jogalkalmazóként egy sajátos őrszolgálatot lát el a gazdasági versenyszféra működése felett. Mádl Ferenc hangsúlyozta, hogy a kinevezett szakemberek munkája, döntései adott esetben nemcsak az egyes szervezetekre, azok üzleti pozícióira gyakorolnak hatást, hanem fogyasztóként, vásárlóként a lakosság egésze vagy meghatározott csoportjai is érintettekké válnak.


A köztársasági elnök szerint az új elnökhelyettesek kiválóan képzett, jeles szakmai gyakorlattal és nemzetközi kitekintéssel rendelkező szakemberek, így joggal bízhatunk abban, hogy feladataikat esküjükhöz méltóan az egész ország javára fogják ellátni. Ezután Tóth Tihamér esküt tett a köztársasági elnök előtt. Nagy Mártának erre azért nem volt szüksége, mert ő már korábban ezt megtette.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.