Belföld

Inkább a nőknek fontos a biztonságos jövő

A nők, a 35 éven felüliek,a nagyobb településeken élők és a magasabb iskolai végzettségű családosok tartják a legfontosabbnak, hogy jövőbeli kiadásaikra előzetesen takarékoskodjanak - derül ki az Allianz Hungária Biztosító legfrissebb felméréséből.

A biztosító társaság az életbiztosítással rendelkező, 45 évalatti lakosság körében végzett felmérése szerint a két legfontosabb tényező, amely előbb-utóbb mindenkit megtakarításra ösztönöz, az a család és az anyagi gyarapodás igénye.

A felmérésben résztvevők közül szinte mindenki számol azzal, hogy nyugdíjas éveiben az állami gondoskodás szintje elégtelen lesz és neki magának kell annak kiegészítéséről gondoskodnia. A felmérés során megkérdezettek közül nyugdíjas éveire már mindenki rendelkezik valamilyen védelemmel, kisebb részük rokkantság és váratlan halál esetére szóló védelemmel, illetve a gyerek továbbtanulására szóló megtakarítással is.

Az Európai Uniós csatlakozástól a megkérdezettek több, mint fele a munka- és továbbtanulási lehetőségek, az egészségügyi ellátás és az életszínvonal emelkedését várja. A megkérdezettek 20 százaléka borúlátó a csatlakozás hatását illetően, ők elsősorban az egészség helyreállításához szükséges költségek növekedésétől tartanak.

A megkérdezettek leginkább munkahelyük elvesztésétől félnek – érdekes módon a legfiatalabbakban él a legerősebben a félelem a munkanélküliségtől -, s csak azt követi a súlyos betegségtől, végül a súlyos balesettől való félelem.

Az Allianz Hungária Biztosító felmérésében szereplők 55 százaléka vidéki városban él, a fővárosiak aránya mindössze 10 százalék. A válaszadók 52 százaléka nő, 48 százalékuk férfi, 45 százalékuk esetében havi 30-60 ezer forint nettó jövedelem jut egy főre. A megkérdezettek egyharmada felsőfokú, kétharmada középfokú végzettséggel rendelkezik.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik