Belföld

Személyi változások a köztévénél

Módosult a Magyar Televízió (MTV) Rt. szervezeti és működési szabályzata (szmsz), az október 1-jétől hatályos változásokkal egyidejűleg Ragáts Imre elnök Dobos Menyhértet bízta meg a Közéleti Igazgatóság vezetésével - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Az MTV Rt. elnöke a Film és Szórakoztató Igazgatóság élére Szabó Stein Imrét nevezte ki – közölte Csorba Mária.

Ragáts Imre megszüntette a Hírigazgatóságot, és helyette létrehozta az Aktuális Igazgatóságot. Vezetője Rudi Zoltán lett, aki átmenetileg a Híradó főszerkesztői teendőit is ellátja. Merényi Miklós eddigi főszerkesztő közös megegyezéssel, november 1-jén távozik posztjáról – tájékoztatott a sajtóreferens.

Csorba Mária kitért arra is, hogy Vadas Mihály, a Szórakoztató Főszerkesztőségtől átkerült a Programigazgatóságra, Rangos Katalin helyettese lett.

Az újonnan létrehozott Stratégiai Igazgatóság elsősorban az m2–es csatorna tematizálásával, a feltételek megteremtésével foglalkozik majd, a terület vezetőjét október közepén nevezi ki az elnök – jegyezte meg.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az szmsz további egyszerűsítése, átláthatóbbá formálása és a működés pontos leírása várhatóan november 30-ával fejeződik be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik