Belföld

Karriertervek – Németország? Kösz, inkább nem!

admin

2003. 10. 01. 13:20

Az emberek hűvösek, az étel furcsa – nehéz a német vállalatoknak magukhoz vonzani a külföldi tehetségeket. A német ellenzék adókedvezményekkel akarja csalogatni őket.

A nehéz gazdasági helyzetben a legtöbb európai vállalat igyekszik kihasználni a nemzetközivé váló munkaerőpiac adta lehetőségeket és magához vonzani a külföldi tehetséges és jól teljesítő szakembereket. A

túlélésért folytatott harcban a németek óriási hátránnyal indulnak: a külföldiek 40 százaléka el sem tudja képzelni, hogy Németországban dolgozzon.

A világ számos országában működő HR Gradens humán marketing tanácsadó felméréséből kiderült, hogy jóformán csak a nagy német autógyártók vonzzák a nemzetközi munkaerőt. A német ellenzék külön intézkedési csomagot javasol a helyzet megoldására.

Időben kell népszerűsíteni

 

Mivel a legkevésbé vonzónak azok találták a német vállalatokat, akik még sosem jártak az országban, a HR Gardens munkatársai szerint a kialakult helyzetben az a legjobb megoldás, ha a cégek még korán megismertetik Németországot a külföldiekkel. Ezt szakmai gyakorlatok és a diplomaíráshoz nyújtott segítség felajánlásával tehetik meg. A népszerűség növelésében az is nagy szerepet játszhat, ha nemcsak a felsővezetővel, hanem családjával is törődnek. Ha a családtagok rokonszenvét sikerült elnyerni, az már félsiker. 

Fagyos vállalati légkör

A külföldi felsővezetők véleménye röviden összefoglalható Németországról: az ételnek furcsa íze van, az idő mindig rossz, az emberek pedig zárkózottak és mindig komolyak. A német vállalatokra nézve ez az utóbbi kifogás végzetes. A topfők végső döntését ugyanis ez a tényező befolyásolja a leginkább: a Nokia például elöl szerepel a preferált nemzetközi vállalatok rangsorában, annak ellenére, hogy Finnországban a természeti adottságok jóval mostohábbak, mint Németországban, és a finn konyha sem valami híres.

A megkérdezett 150 fiatal diplomás közül minden tizedik szűk látókörűnek ítélte meg a német vállalatok alkalmazottait, akik csak a saját részlegükben tudnak gondolkodni, és munkájukkal a bürokrácia fenntartását szolgálják. A felmérésben résztvevők 15 százaléka szerint ezenkívül a német szervezetek rugalmatlanok, továbbá hiányosságok tapasztalhatók a toborzási és kiválasztási eljárások során.

A legnagyobb ellenérzést azok mutatják, akik még sohasem jártak Németországban. Számukra az ottani vállalati légkör ugyanolyan hideg és elviselhetetlen, mint a német klíma.

Kizárólag „rokonok” bírják ki?

Nem meglepő, hogy Németországban leginkább a hasonló mentalitású népek fiai dolgoznának. A fiatal svájci, osztrák és holland tehetségek szívesen élnének akár Bajorországban is. A franciák, biritek és amerikaiak ezzel szemben már kerülik az országot, amikor nemzetközi karrierjüket tervezgetik.

A „rokonok” is csak néhány vállalathoz jönnének. A DaimlerChrysler, a BMW és a Porsche mellet csupán a Siemens vonzza a külföldieket Németországba. A többi, egész világon ismert vállalat, mint például az SAP vagy a Bertelsmann még egy pontot sem kapott senkitől a válaszadók közül.

Az eredmény azért is meglepő, mert szakmai szempontból mindenképp nagy kihívás Németország meghódítása, hiszen Európa legnagyobb piacáról van szó. Talán éppen ezért leginkább a marketing-szakemberek számára vonzó az ország.

A munkaadókra is ráfér

 

A Roland Koch által benyújtott törvénytervezet nem csak a külföld topfők vonzására szolgál. A német vállalatvezetők ilyen irányú hajlandóságát is igyekszik növelni, mert eddig ők sem szívesen alkalmaztak tehetségeket más országból. Ez nem is csoda, hiszen a mostani munkajogi szabályozás szerint a külföldi munkavállalónak fizetett nettó bérnek megfelelő összeget kellett még a vállalatnak adó és egyéb járulékokra fordítania. Kétszázerezer eurójába kerül tehát jelenleg egy vállalatnak például egy francia felsővezető, aki 100 ezer eurót vihet haza. Ugyanez a szám Svájc egyes kantonjaiban jóval alacsonyabb, összesen 130 ezer euró. 

Alacsony adókulcs – csak jöjjenek

A német kereszténydemokrata párt (CDU) tagja, Roland Koch, aki egyben Hessen miniszterelnöke, külön kedvezménycsomagot állított össze a külföldi topmenedzserek kedvéért. A törvénytervezetet múlt pénteken nyújtotta be a német parlament elé, legfőbb eleme az átalányadó. Azoktól a felsővezetőktől, akiknek 77 ezer eurónál magasabb az éves bruttó keresete, csak a fizetésük 35 százalékát vonnák el adóként, ami egyfajta átalányadóként szolgálna.

A kedvezmény nem örökre szólna, csak azok a felsővezetők kapnák meg, akik 2007. január 1-jéig hajlandóak lennének Németországba költözni. Ők is csak az első három évben vehetnék igénybe.

Koch törvénytervezetében Nagy-Britanniát és Hollandiát említi követendő példaként, ahol már régóta nyújtanak kedvezményeket a külföldi munkavállalóknak. A többi nagy német párt azonban diszkriminációt emleget a törvénytervezet kapcsán. Szerintük igazságtalan és ezért feszültségeket kelthet, hogy csak a külföldi felsővezetők vehetnék igénybe az átalányadót, a németek pedig nem.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.