Belföld

Nem vall a rendőrtábornokra Kulcsár

Nem vehetett részt Kulcsár Attila szerdai, bécsi meghallgatásán Bácskai János rendőrtábornok jogi képviselője - értesült a Népszava. Ilcsik Sándor fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, mondván, védence ügyében tettek fel kérdéseket a milliárdos sikkasztással meggyanúsított brókernek, így ontos lett volna a jelenléte. A Népszava szombati száma szerint Kulcsár nem tett terhelő tanúvallomást a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett vezetőjére.

Ugyancsak a Népszavának nyilatkozott Salgó László országos rendőrfőkapitány, aki elmondta: “az érintett bankok nem teljesítették időben azokat a bejelentési kötelezettségeket, amelyekre nekünk szükségünk lett volna ahhoz, hogy a szíreket a gyanús pénzügyi tranzakciókkal összehozzuk. Mi azonnal léptünk, amikor erre törvényi lehetőségünk volt. Bármilyen hihetetlen, valóban azon az egy napon múlt, hogy elegendő bizonyítékot mutassunk fel a pénzmosással gyanúsított szír férfi ellen”.


Mindezt a rendőrfőkapitány annak kapcsán mondta el, hogy a K&H-üggyel kapcsolatba hozható egyik szír gyanúsított elhagyta az országot, mielőtt a rendőrség őrizetbe vehette volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik