Belföld

A Népszabadság szerint nem igaz Schmitt állítása a lapról

Minden alapot nélkülöz az az információ, amely szerint orosz tulajdonosa lenne a Népszabadságot kiadó társaságnak – mondta a Ringier Kft. ügyvezető igazgatója. A cáfolt hírt kedd este, a Hír TV műsorában Schmitt Pál fogalmazta meg - írja a Népszabadság.

A Hír TV kedd esti műsorának Schmitt Pál volt a vendége. Gulyás István műsorvezető kérdésére válaszolva a politikus egyebek mellett a következőket mondta: „Mint a Fidesz alelnöke, egy memorandumot szerettem volna átadni tiltakozásul (az elhíresült Teller-levél miatt a Népszabadságot részben tulajdonló svájci Ringier cégnek. – A szerk.).”

Az interjú így folytatódott: „Azóta kiderült, hogy nem tudnak fogadni, ők a maguk részéről mondták, hogy az ügyet lezártnak tekintik. Nyilatkoztak még, hogy sajnálatosnak tartják, és majd magára vállalhatja az itteni főszerkesztő, hogy esetleg lemond, vagy a következményeket, de érdekes módon, amikor a zürichiek kezdték a szervezést, hogy tüntetnek és helyfoglalást akartak kérni, akkor azt mondták, hogy ők már nem tulajdonosok. Időközben eladták a Népszabadság-részüket egy orosz, egy új orosz cégnek.”

Az interjú alapján a Hír TV honlapján „A Népszabadság tulajdonosa többségében egy orosz cég” címmel hamarosan a következőket közölte: „Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke a Hír Televízió stúdiójában elmondta: amikor tiltakozni akart a Népszabadságban megjelent erkölcstelen, a Teller Ede nevével visszaélt levél miatt, megtudta, hogy az eddig svájci tulajdonban levő Ringier Kiadó sajnálta a történteket, de elhatárolta magát az ügytől. Kijelentették: a Népszabadság tulajdonosa már többségben egy orosz cég.” Ez a közlemény a Magyar Nemzet és a Fidesz internetes honlapján szerda délig volt olvasható. Az információt ezt követően eltávolították, majd szerda délután a Hír TV az interjú teljes, szó szerinti jegyzőkönyvét tette közzé a világhálón.

Schmitt Pál a Népszabadság szerdai lapzártáig sem telefonon, sem e-mailen nem válaszolt a lap hozzá írásban eljuttatott tisztázó kérdéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik