Belföld

Három mázsa tízezres a lottó főnyereménye

Minden idők legnagyobb lottónyereménye: 312 kiló tízezres, 3 milliárd 117 millió forint vár gazdára e hét végén - írja a Népszabadság. Ennyit vihet el az a szerencsés, aki eltalálja, melyik öt számot fogják kihúzni a szombati ötöslottó-sorsoláson.

A szakértők szerint a milliárdokat 250-500 milliós részletekre „szabdalva”, több bankszámlára érdemes átutalni, ha a nyertes biztos akar lenni abban, hogy hirtelen jött gazdagsága nem kelt feltűnést. Hozzáértők felhívják a figyelmet arra is, hogy a nagy nyeremények gazdáinak egy darabig véletlenül sem szabad látványosan és gyökeresen változtatniuk életmódjukon. Ha mégsem bírják ki anélkül, hogy hozzányúljanak a pénzhez, célszerű messze költözniük onnét, ahol addig éltek.

312 kiló tízezres, azaz 3 milliárd 117 millió forint. Ennyit vihet el az a szerencsés, aki eltalálja, melyik öt számot fogják kihúzni a szombati ötöslottó-sorsoláson.

A hivatalos statisztikák szerint a magyar nettó átlagkereset 2003 első fél évében havonta 85675 forint volt. A szombaton megnyerhető 3,117 milliárd forintot így – egy átlagos munkával – 3033 év alatt lehetne megkeresni.

Persze a nyertesnek felesleges zsákokat gyűjtenie, hiszen a játékot szervező Szerencsejáték Rt. (SZRT) minden idők legnagyobb magyar lottónyereményét is átutalással fizeti ki. A telitalálatos szelvény birtokosának fel kell hívnia a lottózókban kifüggesztett, úgynevezett „nagynyertes” telefonszámot. Itt, miután néhány kérdéssel megbizonyosodnak arról, valóban ő viheti el a fődíjat, tájékoztatást adnak arról, hogyan történhet az átutalás.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik