Belföld

A Hungarotel az internetes szolgáltatások terén erősít

A Hungarotel Rt. az internet szolgáltatások terén kíván az év hátralévő részében előrelépni - hangzott el a vezetékes telefonszolgáltató társaság szerdai, békéscsabai sajtótájékoztatóján.

Tajti Endre, a Békés, Vas, Nógrád és Veszprém megyékben szolgáltató társaság értékesítési igazgatója elmondta: a Hungarotelnek 200 ezer előfizetője van, ám a piac – hasonlóan a nyugat-európai gyakorlathoz – gyakorlatilag telített, ezért kívánnak az egyéb szolgáltatásokkal előre lépni.

Az idei év őszén még a harmadik helyen álltak körzeteikben az internet szolgáltatások terén, de abban bíznak, hogy az új programjaikkal megelőzhetik az egyik országos konkurensüket. Ennek érdekében folyamatosan bővítik az ADSL szélessávú internet hozzáférés lehetőségét.

Az áprilisban kezdődött fejlesztések eredményeként a négy megyében már a lakosság 50 százaléka veheti igénybe ezt a szolgáltatást, aminek díjcsomagját úgy állították össze, hogy az kedvező legyen a kis- és középvállalkozások számára. Az elmúlt időszakban 200 új előfizetővel bővült ez a kör.

Tajti Endre kiemelte: a Hungarotel sokat vár a kormány információs társadalmat támogató programjaitól is, például Sulinet-program iskolai és közösségi felhasználókat támogató forrásaitól. Ha a társaság nyer ezeken a pályázatokon, akkor jövőre például Békés megyében a jelenlegi 133 internetes végpont száma akár 560-ra is növelhető – mondta. A sajtótájékoztatón ismertették a társaság most induló új szolgáltatását, az úgynevezett távszavazást, amelynek segítségével, hasonlóan a kereskedelmi televíziókból már ismert módon, a Hungarotel Rt. szolgáltatási területén is lehet telefonon szavaztatni az előfizetőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik