Belföld

Tony Curtis reklámozná Magyarországot

A Magyar Turizmus Rt. (MT Rt.) 2004-re mintegy 10 milliárd forintos költségvetést tart szükségesnek - mondta Galla Gábor, a társaság vezérigazgatója kedden az MTI-nek. Hozzátette: ebből a működésre mintegy 2 milliárd forintot fordítanának, a fennmaradó csaknem 8 milliárd forintot pedig a marketingcélokra költenék.

A jövő évi marketing tervről szólva Galla Gábor elmondta: a tájak helyett emberek kerülnének a Magyarországot népszerűsítő reklámok középpontjába. Szólt arról, hogy néhány hónappal ezelőtt a washingtoni magyar nagykövetségen tartott rendezvényen, amelyen személyesen vett részt Tony Curtis magyar származású amerikai filmszínész, a nagykövet felvetette, hogy az MT Rt. a filmcsillaggal közös reklámot készítsen. A vezérigazgató szavai szerint Tony Curtis a felvetésre pozitívan reagált. Hozzátette: a forgatás időpontja várhatóan októberben lesz, amikor a sztár Magyarországra látogat. “A részletekről egyelőre még folyik a tárgyalás” – jegyezte meg Galla Gábor.

A vezérigazgató elmondta: a nagyobb televíziós csatornákon bemutatott, ehhez hasonló akciók sugárzási díja mintegy 160 millió forint volt. Galla Gábor elmondta: felmerült annak a lehetősége is, hogy amennyiben Baumgartner Zsoltot szerződtetik és állandó Forma-1-es pilóta lesz, akkor a Magyar Turizmus Rt. őt is felkérné Magyarország népszerűsítésére. Szavai szerint ennek költsége néhány millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik