Belföld

Tinédzserek zsebpénzére utazik egy belga bank

A tinédzserek pénzének megszerzését célozta meg legújabb kezdeményezésével a belga Dexia Bank, amely honlapján arra buzdítja a fiatalokat, hogy hasonlítsák össze saját zsebpénzüket társaikéval. A bank kezdeményezését erősen támadják a fogyasztóvédő és a családvédelmi szervezetek.

A közfelháborodást okozó akció sokak szerint arra irányul, hogy jogi felvilágosítás ürügyén a legfiatalabbak korosztályából banki ügyfeleket toborozzon. A Dexia Bank ugyanis honlpján arra igyekszik rávenni a tiniket, hogy miután saját zsebpénzüket a korosztályukba tartozó társaikéval összehasonlítják, írásban egyezzenek megállapodni szüleikkel a zsebpénz folyósításának részleteiről.

Zsebpénz-portfólió

A bank úgynevezett zsebpénz-referense segít a belga fiataloknak eligazodni abban, hogy elég zsebpénzt kapnak-e a szüleiktől. A fogyasztóvédelmi szervezetek szerint a bank mindezzel arra ösztönzi a fiatalokat, hogy kérjenek több zsebpénzt, s ez egyes családokban komoly pénzügyi gondokat okozhat.

A Család Liga egyenesen felelőtlennek nevezte a bank kezdeményezését, amelynek végső célja meggyőződése szerint az, hogy bankszámla megnyitására vegyék rá a fiatalokat.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik