Belföld

Összeszerelték az ötezredik Skodát Kárpátalján

Legördült az ötezredik Skoda gépkocsi az Eurocar Rt. ukrán-cseh vegyesvállalat gépkocsi-összeszerelő üzemének futószalagjáról a kárpátaljai szabad gazdasági övezetben - közölte kedden az Eurocar Rt. sajtószolgálata.

A jelentés szerint az ukrán-magyar-szlovák hármashatárnál létesült üzemben tavaly áprilisban az Octavia modell összeszerelésével kezdődött a Skoda személygépkocsik kibocsátása, de jelenleg a Fabia, Octavia és Superb modellek teljes skáláját készítik itt.

Ukrajnában a külföldi autómárkák között a Skoda Octavia a legnépszerűbb. A maga kategóriájában ez a típus vezeti az eladási listát. Csak az idén augusztusban 419 darabot értékesítettek belőle, ami 33 százalékos növekedést jelent a múlt év azonos időszakához képest.

Az Eurocar Rt., amely tavaly 2010 autót bocsátott ki, az idei évben összesen 7 ezer Skoda gépkocsi, közte 600 Superb modell összeszerelését tervezi. Az üzem termelési kapacitása a nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően már most évi 15 ezer gépkocsi összeszerelését teszi lehetővé, de a vállalat a jövőben 45 ezerre szeretné növelni a mennyiséget.

Az idén áprilisban az Eurocar Rt. megállapodást kötött a Volkswagen Group konszernnel VW gépkocsik ukrajnai összeszereléséről. Júniusban már le is gördültek a futószalagról a Kárpátalján összeszerelt első VW Bora gépkocsik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik