Belföld

Kínában tárgyal a Rába

A Rába Rt. tárgyalódelegációja Kínában vegyesvállalat létrehozására irányuló szándéknyilatkozatot tett - közölte a Rába Rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A közlemény szerint a kínai piacon olyan együttműködési formák jöhetnek létre, amelyekkel a Rába hosszú távon megalapozhatja távol-keleti jelenlétét.

A létrehozandó vegyesvállalatokban az elképzelések szerint a termelés a partnerek számára kölcsönösen előnyös formában valósul meg. A Rába rendelkezésre bocsátja korszerű, bevált termékeit és fejlett technológiáját, Győrből szállítja a futóművek, illetve futómű főegységek technológiai és minőségi szempontból legigényesebb alkatrészeit.

A nagy élőmunka igényű gyártási tevékenységet, szerelést, az alapanyag igényes alkatrészek beszerzését, az egyszerűbb gépi megmunkálásokat és a termékek bővülő piacát a kínai partner biztosítja.


 

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.