Belföld

Elfogták a vizsolyi biblia tolvajait

Megtalálták a tavaly februárban Vizsolyról ellopott Károli-biblia tolvajait – közölte a Népszabadsággal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Egyedné Novodonszki Éva.

Szeptember 6-án miskolci rendőrök igazoltatták egy Suzuki tatabányai utasait, akik ellentmondásosan nyilatkoztak utazásuk céljáról. A gyanús körülmények miatt, és mert az autó papírjai nem voltak rendben, a kocsiban utazó V. R.-t és élettársát, R. E.-t előállították. A kapitányságon azután – mint a sajtóreferens fogalmazott: a rendőrök nagy meglepetésére – a tatabányai pár elmondta, hogy ők lopták el tavaly februárban a vizsolyi bibliát.

Beismerő vallomásukban azt a 34 éves budapesti rokkantnyugdíjas férfit, K. A.-t nevezték meg felbujtóként, aki ellen korábban már folyt nyomozás ebben az ügyben. (Tavaly decemberben előzetes letartóztatásba is került, de már szabadlábon van.) Elmondták továbbá, hogy tettestársuk egy komáromi férfi, Gy. A. volt. Az ő komáromi lakásán házkutatást tartottak a borsodi rendőrök, a bibliát azonban nem találták meg, ezért azt tovább keresik.


Ajánlott videó