Belföld

Kisbefektetői pánik a Duna-Profit Ingatlanszövetkezetnél

Pénteken összehangolt akció keretében házkutatást tartott a rendőrség a Duna-Profit Ingatlanbefektetési Szövetkezet hét irodájában, lefoglalva a cég könyvelését és adatbázisait.

A hírek szerint a rendőrség kisbefektetők feljelentése nyomán döntött az intézkedés mellett, ami meglepte a szövetkezet irányítóit.

A társaság csütörtöki taggyűlésén a Duna-Profit jogi képviselője szerint ugyanis olyan döntés született, hogy tekintettel a kifizetést kérők hullámára, ideiglenesen csak a befektetett összeg húsz százalékát, valamint a hozamot fizetik ki a tagoknak, míg a fennmaradó tőke juttatását három hónap alatt, részletekben vállalta a társaság.

Némethy András elnök a Napi Gazdaságnak augusztusban
úgy nyilatkozott, hogy a kisbefektetői pánik ellenére csak szerény mértékű csúszást szenvednek projektjeik, amelyek közül a legjelentősebbnek a 6 milliárd forintos beruházással épülő sajóvelezdi ablakprofilgyár mutatkozik.

Miután azonban a KPHM és a Vertical Invest esetében kiderült: a rendőrség csalás miatt nyomoz és kétségessé vált a befektetők pénzhez jutása, a sorok nem csökkentek a Duna Profitnál. Ebben az is szerepet játszott, hogy sok kisbefektető ingatlanszövetkezetek között osztotta fel a pénzét, illetve időről időre másik szövetkezethez helyezte. Így azok, akiknek már “bennégett” a pénzük valamelyik másik szövetkezetben, vélhetően nem fogadták el a fizetések halasztásáról szóló döntést.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik