Belföld

Bizonytalan várakozás a BÉT nyitása előtt

Bizonytalanul indulhat a hétfői kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén szakértők szerint. A BUX 26 pontos eséssel 9152 ponton nyitott a hét első kereskedési napján.

Marosi Gábor, a Takarékbank kereskedési igazgatója elmondta: a nap elején bizonytalanságot okozhat, hogy a tokiói tőzsde az elmúlt hét legnagyobb, több mint 4 százalékos esését szenvedte el hétfőn reggel, ami minden bizonnyal az ottani kormányátalakítással van összefüggésben. Véleménye szerint napközben is a nemzetközi piaci események lesznek hatással az árfolyamokra.

Csáky Attila, a CA-IB szakértője mérsékelt forgalmat, és enyhén csökkenő árfolyamokat vár a külföldi tőzsdék kissé negatív hangulata alapján.

A BUX pénteken 48,70 pontos csökkenéssel, 9.198,02 ponton zárt, a csütörtöki záró értékhez képest ez 0,53 százalékos gyengülés.

A részvénypiac forgalma alacsony, 4,30 milliárd forint volt. A négy vezető részvény ára vegyesen változott. A Matáv 0,46 százalékkal 861 forintra, az OTP 1,32 százalékkal 2 615 forintra csökkent. A Mol csütörtöki záróértékén, 6 150 forinton fejezte be a pénteki kereskedést. A Richter enyhén, 5 forinttal 21 600 forintra emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik