Belföld

Kulcsárnál van a mostott pénz?

A pénzmosás gyanúsítottjaként letartóztatott szír E. Abed Hasan névtelenséget kérő forrásaink szerint azt vallotta, hogy az Inter-Európa Bankban általa felvett 3,2 milliárd forintot átadta Kulcsár Attilának - számol be a Népsazbadság. Az ORFK-n eddig 72 magánszemélyt és cégvezetőt hallgattak ki tanúként azok közül, akiknek a neve szerepelt Kulcsár 200-as VIP-listáján.

Eddig csak azokat hívták be, akik visszakapták a K&H Equitiesbe fektetett pénzüket. A nyomozók a kihallgatássorozat végére hagyják a „problémás eseteket”, azokat, akik jelentős veszteséget szenvedtek el, továbbá azokat is, akik visszakapták ugyan a befektetett pénzüket, ám annak eredete a nyomozó hatóság szerint tisztázandó.

Csütörtökön folytatódott a bűnpártolással gyanúsított Bácskai János kihallgatása. A szervezett bűnözés elleni koordinációs központ felfüggesztett vezetőjével kapcsolatban megtudtuk, hogy a lakásán a katonai ügyészség államtitoknak minősülő iratokat talált, amelyeket a tábornok állítólag nem vihetett volna haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik