Belföld

Az AOL Time Warner nevéből eltűnik az AOL

A világ legnagyobb média- és internetszolgáltató vállalata, az AOL Time Warner nevéből törlik az "AOL"-t és ismét eredeti név alatt - Time Warner - működik. Így döntött a vállalat igazgatótanácsa.

A névváltoztatásra és az eredeti részvényszimbólum “TWX” bevezetésére a következő hetekben kerül sor. A Time Warner Inc.-t 2001-ben 112 milliárd dollárért vette meg az America Online (AOL) és az új cég neve AOL Time Warner lett, részvényszimbóluma pedig “AOL”.

Elemzők szerint a névváltoztatással semmiképp nem oldódnak meg az AOL Time Warner problémái, a konszern adóssága jelenleg 24 milliárd dollár. Dick Parsons cégelnök a jövő év végéig egyes részlegek eladásával az adósságot 20 milliárd dollárra akarja csökkenteni. A fő gondot az America Online okozza, Parsons mégsem gondol az AOL eladására. Az AOL ügyfeleinek száma erősen csökken fő piacán, az Egyesült Államokban és visszaestek a reklámbevételek is. Ezenkívül az AOL-könyvvitelét a felügyeleti hatóságok vizsgálják.

Az AOL és a Time Warner fúziójakor az egyesített vállalat értéke 248 milliárd dollár volt, most csak 74 milliárd dollár. Az AOL-Time Warner tavaly rekordösszegű, 98,7 milliárd dollár veszteséget könyvelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik