Belföld

Rendkívüli felmondás a közrádióban

Rendkívüli felmondással megszünteti Barát József vezető szerkesztő munkaviszonyát a Kossuth rádió főszerkesztője - olvasható a Népszabadságban. Perjés Klára ezt azzal indokolta, hogy az újságíró kötelezettségszegést követett el azzal, hogy a rádióhoz méltatlan magatartást tanúsított. Szerinte ugyanis Barát megakadályozta a berlini tudósítói poszt betöltését.

A szerkesztő ellen júliusban indult felelősségre vonási eljárás. Ennek előzménye a berlini tudósítói posztra kiírt pályázat. Előbb Kanyó Lászlót hirdették győztesnek, aki néhány nappal a döntés után jelezte, hogy visszalép, majd Baraczka Esztert, az MTV külpolitikai szerkesztőjét találták a legalkalmasabbnak, aki szintén nem vállalta.

A kudarcért az adófőszerkesztő Barátot tette felelőssé, aki az eredményhirdetések után Kanyót és Baraczkát is felhívta. A beszélgetés során a Független Rádiós Szakszervezet (FRÁSZ) ügyvivőjeként arról tájékoztatta őket, hogy az érdekvédők kifogást emelnek a pályázat miatt, mert a bírálóbizottság a külsős jelentkezők mellett a belsős aspiránsokat meg sem hallgatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik