Belföld

Rendkívüli felmondás a közrádióban

admin

2003. 09. 18. 08:02

Rendkívüli felmondással megszünteti Barát József vezető szerkesztő munkaviszonyát a Kossuth rádió főszerkesztője - olvasható a Népszabadságban. Perjés Klára ezt azzal indokolta, hogy az újságíró kötelezettségszegést követett el azzal, hogy a rádióhoz méltatlan magatartást tanúsított. Szerinte ugyanis Barát megakadályozta a berlini tudósítói poszt betöltését.

A szerkesztő ellen júliusban indult felelősségre vonási eljárás. Ennek előzménye a berlini tudósítói posztra kiírt pályázat. Előbb Kanyó Lászlót hirdették győztesnek, aki néhány nappal a döntés után jelezte, hogy visszalép, majd Baraczka Esztert, az MTV külpolitikai szerkesztőjét találták a legalkalmasabbnak, aki szintén nem vállalta.

A kudarcért az adófőszerkesztő Barátot tette felelőssé, aki az eredményhirdetések után Kanyót és Baraczkát is felhívta. A beszélgetés során a Független Rádiós Szakszervezet (FRÁSZ) ügyvivőjeként arról tájékoztatta őket, hogy az érdekvédők kifogást emelnek a pályázat miatt, mert a bírálóbizottság a külsős jelentkezők mellett a belsős aspiránsokat meg sem hallgatta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.