Belföld

Párizs Európa legtermékenyebb régiója

Az Európai Unió szolgáltatásainak és össztermékének 4,5 százalékát Párizs régiója produkálja, áll a Francia Statisztikai Hivatal, az INSEE jelentésében.

Az EU-ban összehasonlító céllal használt standard vásárlóerő mutató szerint a francia metropolis övezete sokkal termelékenyebb, mint az Európai Unió 15 tagországának kétharmada, mutatja ki gazdasági és demográfiai értékelésében az INSEE intézet.

Ezzel teljesítménnyel – a bruttó nemzeti összterméket tekintve – az Ille de France-ként ismert övezet gazdagabb az Egyesült Államok államainál is, hat kivételével (Kalifornia, New York, Texas, Illinois, Florida és Pennsylvania).

Az INSEE ugyanakkor megjegyzi, hogy a külföldi cégközpontok székhelyét tekintve Brüsszel megelőzi Párizst, s a közelmúltban Európába érkező unión kívüli cégeknek csupán 16 százaléka választotta Párizst, 31 százalékuk Londont részesítette előnyben.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.