Belföld

K&H-ügy: Kőbánya pert indít

A kőbányai önkormányzat pert indít a K&H Equities ellen a képviselőtestület csütörtöki ülésén hozott döntés értelmében - közölte a polgármester.

“A X. kerület pert indít a Budapesti Értéktőzsde és Árutőzsde állandó választott bírósága előtt a K&H brókercégénél elhelyezett 103.653 darab Richter-részvény, valamint 879 millió forint értékű pénzpiaci nyílt végű befektetési alap, továbbá vonatkozó járulékai megtérülése tárgyában” – idézte az egyhangúan hozott határozatot Andó Sádnor.

A X. kerületi vezető tájékoztatása szerint az önkormányzat több mint 3 milliárdos követelése nyomán indított polgári perbe másodrendű alperesként feltehetően bevonják a K&H bankot is, mert a brókercéget a megbízási szerződések során képviselő Kulcsár Attila a pénzintézetnél is vezető posztot töltött be.

A polgármester tájékoztatása szerint augusztus 1-jén zárult le a K&H bank, a K&H Equities, valamint az önkormányzat és vagyonkezelője közötti egyeztetés.

Elmondta: a jegyzőkönyvben a többi között rögzítették: “A felek a számlarekonstrukció során megállapították, hogy az önkormányzat tudta és megbízása nélkül, a szerződéssel ellentétes módon a K&H Equities Rt. különböző tranzakciókat bonyolított”.

Andó Sándor közölte: miután az egyeztető tárgyalások megkezdése – július 11-e – óta már több mint két hónap eltelt, és még mindig nem született döntés követelésükről, ezért az önkormányzat rövidesen pert indít a K&H brókercége ellen. A polgármester várakozásai szerint a per akár fél éven belül is lezárulhat.

A testület zárt ülésén határozatot hoztak arról, hogy egy korábbi döntés hatályon kívül helyezésével mégsem a K&H bankot választják a kerület számlavezető bankjának 2004 januárjától, hanem ajánlatot kérnek több pénzintézettől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik