Belföld

Folytatódik a könyvvizsgálók pere

Októberben folytatódik a Fővárosi Bíróságon az a Postabank egykori könyvvizsgálói ellen indított per, amelynek a tétje 170 milliárd forint - olvasható a Népszabadságban.

A pert az állam és a korábbi nagytulajdonosok indították a Postabank 1994 és 1998 között tevékenykedő három könyvvizsgáló cége, a Prudentia Kft., az Arthur Andersen és a Deloitte & Touche ellen még az előző kormány idején. Valójában a bank konszolidálásának költségét követelik a könyvvizsgálóktól, mert azok nem jelezték a Postabankkal kapcsolatos problémákat.

A könyvvizsgálók nem ismerték el felelősségüket. Az Arthur Andersen azzal érvelt, hogy sosem volt a bank hivatalos könyvvizsgálója. A Deloitte&Touche nyilatkozata szerint az 1997-es postabanki mérleget a társaság fenntartásokat tartalmazó záradékkal látta el. A Prudentia úgy vélte: nem követett el mulasztást, ráadásul senki nem közölte, hogy az auditnak milyen pontjával kapcsolatban vannak kifogások.

A Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiumában 2001 májusában kezdődött a per. Időközben az állam oldalán három magánszemély is perbe lépett – ők a Postabank kisrészvényesei voltak.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik