Belföld

Blix: boszorkányüldözés a tömegpusztító fegyverek ügye

Hans Blix az ENSZ fegyvezertellenőre is azzal vádolja a brit kormányt, hogy az eltúlozta az iraki tömegfegyverekről szóló hírszerzési információkat - számol be a BBC online.

Blix éles kritikával illete a túlzó brit kampányt az iraki tömegpusztító fegyverek ügyében. A BBC Radio 4 műsorában kifejtette, reméli, hogy a soron következő kormányok elővigyázatosabban bánnak majd a hírszerzés információival.

A fegyverzetellenőr boszorkányüldözésnek titulálta azt a módszert, ahogy Amerika és Nagy-Britannia a tömegpusztító fegyverek ügyében járt el. Úgy véli, addig mondogatták, hogy léteznek ilyen fegyverek, míg bizonyíték nélkül is elhitték ezek létezését. Válaszul a brit külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy Szaddám Husszein hatalma idején Irak igenis rendelkezett tömegpusztító fegyverekkel és ennek bebizonyítása csak idő kérdése.


 

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.