Belföld

A Sun átalakítja szoftverportfólióját

A Sun Microsystems az eddiginél egyszerűbb és a vállalatok számára olcsóbb szoftferportfoliót alakít ki - közölte Szkurka János, a társaság magyarországi leányvállalatának marketing igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Szkurka János kifejtette: a Sunt az átalakításban a költségek és komplexitás csökkentése, a távoli eléréskori biztonság növelése és az vezérelte, hogy a vevők a megvásárolt szoftvert minél hamarabb alkalmazni tudják az ügyvitelben és a vállalatirányításban.

A marketing igazgató példaként elmondta: a nagyvállalatoknak ajánlott Sun Java Enterprise System infrastruktúra szoftver felhasználónként 100 dollárba kerül egy évre úgy, hogy ebben az összegben nemcsak a licenc díja, hanem a program frissítése, az oktatás és a felhasználói támogatás is benne foglaltatik.

Hozzátette: a konkurens termékeket tekintve, konfigurációtól függően 6-47 százalékot takaríthatnak meg azok, akik a Sun ezen integrált szoftvermegoldását választják. A világszerte gyakorlatilag egy időben bejelentett új portfolió kapcsán elhangzott: a Sun ezzel a lépésével megerősíti, hogy szoftvergyártó céggé vált, igaz, hardvereket is előállít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik