Belföld

Balczó Zoltán kilépett a MIÉP-ből

Balczó Zoltán MIÉP-es politikus az MTI-vel közölte: levélben tudatta a párt vezetésével, hogy szeptember 15-ével lemond párttagságáról, és a Jobbik Magyarországért Mozgalomban folytatja politikai pályafutását, de tagja marad a fővárosi közgyűlés MIÉP-frakciójának.

Balczó Zoltán szerdai nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy ez év februárjában, a párt országos gyűlését követően elnökségi tagságáról már lemondott, mert az országgyűlési választások után – amikor a MIÉP nem jutott be a parlamentbe – nem látta esélyét annak, hogy az általa nélkülözhetetlennek ítélt változások bekövetkezzenek.

Szavai szerint az elmúlt fél év megerősítette, hogy helyesen látta a helyzetet, mert a MIÉP sem működésében, sem a párton belül alkalmazott módszerekkel nem alkalmas arra, hogy a potenciálisan ötszázezerre tehető választópolgár érdekeit érvényesíteni tudja.

Hozzátette: az elmúlt fél évben nem teljesíthette vállalt kötelezettségeit a pártban, “mert Csurka István pártelnök letiltotta a rendezvényekről”, és a fővárosi közgyűlésben végzett munkája sem jelenhetett meg a Magyar Fórumban.

Balczó Zoltán elmondta: a párttá alakulni kívánó Jobbik Magyarországért Mozgalommal kezdetektől fogva személyes kapcsolata van, és meggyőződése szerint alkalmas arra, hogy “a radikális igazság programját” következetesen megvalósítsa. Hangsúlyozta: fővárosi képviselői mandátumáról nem mond le, és megtartja tagságát a MIÉP-frakcióban, mert úgy ítéli meg, hogy az elmúlt években következetesen kiállt a MIÉP elvei, programja mellett, és alkalmasnak, méltónak tartja magát arra, hogy a MIÉP- szavazókat Budapesten képviselje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik