Belföld

Aquaparkkal folytatódik a balatonfüredi görög falu beruházás

A "Görög Falu" projekt folytatásaként a Masped Annagora Kft. új beruházást kezd Balatonfüreden, az Annagora Szórakoztató Park építését - tájékoztatta az MTI-t Gáspár Tamás, a Masped Annagora Kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházás összértéke 2,5 milliárd forint, megtérülési ideje 6-7 év – mondta el az ügyvezető igazgató. Az Annagora Szórakoztató Park építésének első ütemében a kft. 2004 júniusáig felépíti az Annagora bevásárlóközpontot. A komplexumban 115 zárt elárusítóhely, 170 félig nyitott “sátorhely”, két nagyvendéglő, öt kisvendéglő, sörsátor és élelmiszerbolt kap helyet.

A beruházás második ütemében egy víziparkot létesítenek. Az Annagora Aquapark 2005 júliusában nyitja meg kapuit. A Balatonfüred nyugati határában létesülő víziparkban szörfpályákat, különleges gyorsfolyókat létesítenek. A bevásárló központ építése 1,2 milliárd forintba, a víziparké 1,3 milliárd forintba kerül – tájékoztatott Gáspár Tamás.

A Masped-csoport 2003. április 10-én alapította meg a Masped Annagora Kft.-t. A társaság nyilvános pályázat keretében megvásárolta az Intell RB Rt. Fa-tól Balatonfüreden az úgynevezett “Görög Falu” hét hektáros területét. A Masped Annagora Kft. a Balatonfüredi Önkormányzattól a “Görög Falu” projekt befejezésére opciós jogot szerzett a közvetlen szomszédságában lévő 3,3 hektáros terület megvásárlására. A kft. tájékoztatása szerint a kivitelezési munkálatok a bevásárlóközpontban megkezdődtek, elkészültek az Aquapark tervei. Gáspár Tamás elmondta, hogy a “Görög Falu” közműveinek helyreállítása megkezdődött, folytatják a szigetelést, az értékesítés szeptember végétől kezdődhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik