Belföld

Sztrájkkészültség a Dunaferrnél

admin

2003. 09. 16. 08:10

Sztrájkbizottság felállítását tervezik a Dunaferrnél működő érdekvédelmi szervezetek, ha a cég privatizációs pályázatában nem veszik figyelembe álláspontjukat – tájékoztatta a Népszabadságot Bálint Mihály, a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke. Hozzátette: a szakszervezet szükség esetén élni fog a nyomásgyakorlás valamennyi törvényes eszközével.

A Dunaferrnél működő érdekvédelmi szervezetek követelik, hogy a pályázati felhívásban szerepeljen, hogy a vevő kötelezettséget vállal a cégnél jelenleg működő integrált acélgyártási technológia, és a termelési kapacitás fenntartása mellett egy legalább tíz évre szóló fejlesztési koncepció kidolgozására. Igényt tartanak arra is, hogy a vevő ne mondhassa fel a Dunaferrnél meglévő kollektív szerződést, és a szakszervezetek, az üzemi tanács és a vállalatvezetés között létrejött egyéb szerződéseket legalább öt évig.

A követelések között szerepel az is: az ÁPV Rt. által kilátásba helyezett dolgozói részvényvásárlási lehetőség ne csak a privatizálandó társaságok alkalmazottaira, hanem az összes Dunaferr-dolgozóra, valamint a nyugdíjas törzsgárdatagokra is vonatkozzon. A szakszervezetek részt kívánnak venni a privatizációs pályázat értékelésében is.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2009. június 19.
Kósz Zoltán és Varga II Zsolt harca a labdáért a vízilabda gálán 2009. június 19-én. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik a vízilabda ünnepét, a Vodafone Aranygálát. A mérkőzésen egy medencében játszik a 21 olimpiai aranyérmet, illetve az elmúlt 12 évben Európa-bajnoki vagy világbajnoki aranyérmet nyert vízilabdázó. A gála bevételét jótékony célra, a magyar vízilabda-utánpótlás javára fordítják.
MTI Fotó: Beliczay László
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.