Belföld

Sikkasztott pénzeket őriz az MNB?

Egy orosz lap értesülése szerint a Magyar Nemzeti Bankban őrzik azt a sok százmillió dollárt, amit az egykori keletnémet állampárt vezetői sikkasztottak a Német Szocialista Egységpárt vagyonából.

Súlyos feszültség tapasztalható a magyar-német viszonyban és ez akár uniós csatlakozásunkat is megnehezítheti – írja egy német interjúra hivatkozva az Izvesztyija hétfői száma. A kommunizmus kísértete – áll öles betűkkel az írás fölött, amely szerint magyar bankokba került annak a pénznek a tekintélyes része, amelyet 1989-ben bukásuk előestéjén az egykori NDK állampártja, a Német Szocialista Egységpárt vezetői kimenekítettek az országból.

Több száz millió euróról van szó. Az összeg állítólag a Magyar Nemzeti Bank különleges számláin van. Eddig a nyilvánosság kerülésével nyomoztak a pénz után, de most egy német szociáldemokrata képviselő borított, és azzal vádolta meg Magyarországot, hogy nem működik együtt a német törvényhozás különbizottságával és elzárkózik az egykori NDK-s polgároktól elrabolt pénz visszajuttatásától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik