Belföld

Sikkasztott pénzeket őriz az MNB?

admin

2003. 09. 16. 08:34

Egy orosz lap értesülése szerint a Magyar Nemzeti Bankban őrzik azt a sok százmillió dollárt, amit az egykori keletnémet állampárt vezetői sikkasztottak a Német Szocialista Egységpárt vagyonából.

Súlyos feszültség tapasztalható a magyar-német viszonyban és ez akár uniós csatlakozásunkat is megnehezítheti – írja egy német interjúra hivatkozva az Izvesztyija hétfői száma. A kommunizmus kísértete – áll öles betűkkel az írás fölött, amely szerint magyar bankokba került annak a pénznek a tekintélyes része, amelyet 1989-ben bukásuk előestéjén az egykori NDK állampártja, a Német Szocialista Egységpárt vezetői kimenekítettek az országból.

Több száz millió euróról van szó. Az összeg állítólag a Magyar Nemzeti Bank különleges számláin van. Eddig a nyilvánosság kerülésével nyomoztak a pénz után, de most egy német szociáldemokrata képviselő borított, és azzal vádolta meg Magyarországot, hogy nem működik együtt a német törvényhozás különbizottságával és elzárkózik az egykori NDK-s polgároktól elrabolt pénz visszajuttatásától.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.