Belföld

Ungár Klára: Medgyessy hibázott, amikor megvédte László Csabát

A kormányfő hibázott, amikor megvédte László Csabát - mondta Ungár Klára, az SZDSZ ügyvivője.

“Komoly hiba volt Medgyessy Pétertől, hogy megvédte László Csaba pénzügyminisztert, aki a nyáron több szakmai hibát követett el” – jelentette ki a politikus. A Népszabadság információi szerint Ungár Klára az SZDSZ “belső ellenzékének” vasárnapi tanácskozásán élesen kritizálta a kormányt, különösen a gazdasággal kapcsolatos lépései miatt.

“Azt állítottam, hogy a jelenlegi kormánnyal komoly probléma van, azon belül is a pénzügyi kormányzattal” – közölte Ungár Klára az MTI-vel. Az SZDSZ-es ügyvivő a forint árfolyamának sáveltolását és a különböző adóemelési elképzelések kiszivárogtatását emelte ki a pénzügyminiszter által “elkövetett hibákból”.

“Szakmailag és politikailag is tarthatatlan, amit László Csaba csinált” – jelentette ki Ungár Klára.Az SZDSZ ügyvivője megerősítette a Népszabadság által idézett álláspontját, miszerint “a kormány megbukott”.

“Nem a szocialista párt és az SZDSZ, hanem a kormány pozíciója romlott meg” – mondta az ügyvivő. Kérdésre elmondta, hogy magánvéleményt, nem testületi álláspontot fogalmazott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik