Belföld

Súlyos kritikák az EU e-kormányzati politikája kapcsán

Éles kritikákat fogalmaz meg egy hamarosan megjelenő tanulmány az Európai Unió e-kormányzati politikájával kapcsolatban.

A Valenciában szeptember 15-16-án megrendezendő e-Forum elnevezésű rendezvényen mutatják majd be azt a jelentést, amely szerkezeti és szervezési hiányosságokat ró fel az Európai Uniónak a szervezet e-kormányzati tevékenységével kapcsolatosan. A tanulmány Antonio Alabao, a valenciai műszaki egyetem Jean Monnet professzorának nevéhez fűződik.

Alabao tanulmányában összehasonlította az EU e-kormányzati politikáját más nemzetközi szervezetek, így az ENSZ és az OECD vonatkozó tevékenységével. A jelentés megállapítja, hogy túlságosan széles spektrumot fednek le a különböző programok, kezdeményezések, ezáltal az Európai Bizottság nem tudja megfelelően kezelni, szervezni e-kormányzati munkáját.

A tanulmány szerint az vezetett a jelenlegi helyzethez, hogy az EB legalább négy különböző egységre bízott e-kormányzati projekteket. Az “irányítás hiányának” tudja be a jelentés az Unió ez irányú tevékenységét pillanatnyilag jellemző zavaros és tisztázatlan szituációt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik