Belföld

Weiss-Tessbach egyesül a DLA nemzetközi ügyvédi irodával

A Weiss-Tessbach vezető osztrák ügyvédi iroda - mely a régió több városában, így Budapesten is saját irodát tart fenn - szeptember 11-én Bécsben tartott sajtótájékoztatón - bejelentette, hogy egyesül a DLA nemzetközi ügyvédi irodával. Az egyesülés az utóbbi idők egyik legelső olyan integrációja, amely egy nyugat-európai és egy osztrák ügyvédi iroda között jön létre.

Budapest – 2003. szeptember 11. – A Weiss-Tessbach vezető osztrák ügyvédi iroda – mely a régió több városában, így Budapesten is saját irodát tart fenn – ma délelőtt bejelentette, hogy egyesül a DLA nemzetközi ügyvédi irodával. Az integráció jelentős lépés a közös cél megvalósítása érdekében, hogy 2005-re az 5 legjelentősebb európai ügyvédi iroda közé kerüljön. Az egyesülés az utóbbi idők egyik legelső olyan integrációja, amely egy nyugat-európai és egy osztrák ügyvédi iroda között jön létre. Ez az esemény is jelzi, hogy a DLA megtette az első lépést Közép- és Kelet-Európa felé.

Az október 1-jén hatályba lépő egyesülés a Weiss-Tessbachot a DLA Európán és Ázsián átívelő irodahálózatába integrálja. A mostani lépés természetes folytatása a DLA belga és spanyol irodákkal történt tavalyi sikeres összeolvadásának.

Az idén fennállásának 125. évfordulóját ünneplő Weiss-Tessbach ügyvédi iroda több mint 80 jogász munkatársat foglalkoztat, közülük 16 partner. Dr. Gerhard Benn-Ibler senior partner az Osztrák Ügyvédi Kamara elnöke.

Dr. Stefan Eder az egyesült cég regionális managing partnere marad, aki a cég kelet-közép-európai régión belüli fejlődéséért lesz felelős.

Az egyesüléssel kapcsolatban Dr. Stefan Eder (Weiss-Tessbach) elmondta: “Örülünk, hogy erőinket a DLA-vel egyesíthetjük. Ez az integráció számunkra természetes állomás, s olyan lépés, mely jelentős előnyöket hoz ügyfeleink számára. Az egybeolvadás a DLA számára kiváló lehetőséget biztosít a fejlődésnek indult kelet-közép-európai térségben, a Weiss-Tessbach számára pedig lehetővé teszi, hogy mint full service-t kínáló nemzetközi ügyvédi iroda, megerősítse hírnevét a kelet-közép-európai régióban.


A budapesti iroda 1988-ban kezdte meg működését, és jelenleg 17 jogászt foglalkoztat, akik közül 4 partner. A Weiss-Tessbach Magyarországon számos kiemelkedő tranzakció lebonyolításában vett részt, így például a Tungsram Rt. és a Duna Szálloda (Budapest Marriott Hotel) privatizációjában.
Dr. Horváth Mónika, a Weiss-Tessbach budapesti irodájának legrégebbi tagja elmondta: “Mostantól valóban páneurópai szintű, a gazdasági jog területén teljes körű jogi szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleink számára. A jövőben különleges hangsúlyt helyezünk az európai uniós csatlakozás jogi problémáira. Az ezzel kapcsolatos feladatokat a DLA brüsszeli irodájával közösen látjuk el.”


Nigel Knowles, a DLA managing partnere elmondta: “Az egyesülés a DLA számára áttörést jelent. Várakozásaink szerint sikerül megelőznünk a nemzetközi ügyvédi irodákat, beleértve az amerikaiakat is. Határozott célunk, hogy Európa 5 legjelentősebb ügyvédi irodája közé kerüljünk. Ehhez elengedhetetlen, hogy a kelet-közép-európai térségben komoly erőkkel jelenjünk meg. A Weiss-Tessbach piacvezető Ausztriában, és ügyfeleink számára különleges előnyt biztosítanak azok a felhalmozott helyi tapasztalatok és az a nemzetközi hálózat, amelyet egy Európát átfogó ügyvédi iroda a mi hírnevünkkel kínálhat.”


Az integrációt követően a DLA Weiss-Tessbach a térségben működő egyik legnagyobb nemzetközi ügyvédi irodává lép elő. Mindkét cég kiváló lehetőségeket lát a régión belüli fejlődésre. A kelet-közép-európai térség a várakozások szerint jelentős gazdasági növekedés előtt áll. A 10 tagjelölt ország uniós csatlakozásával az egyesült cég a külföldi befektetések, átszervezések és privatizációs tranzakciók fellendülésére számít.


Az 1980-as évek végétől a Weiss-Tessbach megszilárdította helyzetét a fejlődő kelet-közép-európai régióban azzal, hogy saját irodát nyitott Budapesten, Prágában, Pozsonyban, Zágrábban, Salzburgban és Szarajevóban. A Weiss-Tessbach főbb szakterületei a finanszírozási és bankjog, a szellemi alkotások joga, a társasági jog, a részesedésfelvásárlás (M&A), valamint az ingatlantranzakciók. Az iroda nevéhez fűződik a kelet-európai régió legjelentősebb, határokon átívelő tranzakciói közül jó néhány, többek között a legnagyobb volumenű horvát privatizáció, a Hrvatski Telekomé, mely ügyletben a Deutsche Telekomot képviselte.

Az utóbbi néhány évben a DLA látványos növekedett, és mára azon 10 legjelentősebb angol ügyvédi iroda közé tartozik, amely az egész világot átfogó hálózattal rendelkezik. A 2002/2003-as gazdasági évben a DLA árbevétele Ł234m (€361m). Az integrációt követően a DLA-nek több mint 1500 professzionális alkalmazottja és több mint 360 partnere lesz. A DLA nemzetközi terjeszkedését segítette, hogy tagja a DLA Group-nak, annak az exkluzív hálózatnak, melyet 6 vezető európai és skandináv ügyvédi iroda alkot.


A Weiss-Tessbach a meglévő közép- és kelet-európai profilján kívül szoros együttműködést tervez a DLA Group-tag GÖRG Rechtsanwälte német ügyvédi irodával németországi lehetőségeinek növelése érdekében.


További információ:

– Dr. Horváth Mónika, Horváth és Társai Weiss-Tessbach Ügyvédi Iroda,
Tel: +36 1 325 3020
– Joann Scott, DLA Media Relations, Tel: +44 (0) 207 796 6679
– A DLA-ről és szolgáltatásairól további információk találhatók a www.dla.com weboldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik