Belföld

Terv készül a Tisza-tóról

A Tisza-tó jövőjéről készítenek tervet a Hortobágyi Nemzeti Park, a Közép-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság, a környék önkormányzatai, önkormányzati szövetségek, valamint a horgászok képviselői - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Poroszlón az MTI-t a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Az októberre valószínűleg elkészülő tervnek magában kell foglalnia a védett és a fokozottan védett területek kezelésére, a tavon folytatható tevékenységre és annak korlátaira, az idegenforgalmi hasznosításra, a hajózásra, az önkormányzati fejlesztési koncepciókra vonatkozó elképzeléseket – mondta el Kis Zoltán a Heves megyei Poroszlón az érdekeltekkel folytatott egyeztetés után.

Az államtitkár leszögezte: évtizedes problémákat nem lehet megoldani rövid idő alatt, de – megítélése szerint – ha az érintetteknek nem sikerül kompromisszumot kötniük, akkor a kormányzatnak kell majd lépnie. A Tisza-tónál – féltésből, presztízsből, vagy a széttagoltság miatt – számos érdek ütközik, feloldásuk helyi és központi intézkedéseket igényel; viszont nincs szó kibékíthetetlen ellentétekről – vélekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik