Belföld

Érezhető növekedés a Heathrow és a frankfurti reptér forgalmában

A legnagyobb brit repülőtér-üzemeltető vállalat, a BAA Plc rekordforgalmat jelentett augusztusról, az olcsó járatok iránti növekvő keresletnek köszönhetően.

A BAA hét repülőterén, köztük Heathrow-n, 13,7 millió utas fordult meg, 3,6 százalékkal több, mint tavaly augusztusban – közölték a BAA-nél pénteken. A leggyorsabban az európai viszonylatokon növekedett az utasforgalom, de a földrészközi járatokon is 3,6 százalékos növekedést mértek átlagosan. Még mindig sereghajtók viszont az észak-atlanti járatok: ezeken a viszonylatokon 1,1 százalékkal kevesebben utaztak augusztusban, mint egy évvel korábban.

Ugyancsak növekedésről számolt be a Fraport AG, a frankfurti repülőteret üzemeltető társaság. Repülőterein 4,8 millió utast kezeltek augusztusban, 2,7 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt. A Fraportnál augusztusban már az észak-atlanti viszonylatokon is nőtt az utasforgalom, a pénteken kiadott közlemény szerint. Ennek nyomán a Fraportnál azt jósolták, hogy az egész évben csak 1 százalékkal csökken az utasforgalom tavalyhoz képest. Egy hónappal ezelőtt még 1-2 százalékos visszaesést valószínűsítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik