Belföld

A rendőrök közvéleményt kutatnak

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ismét egy olyan egyedülálló közvélemény-kutatás végrehajtását tűzte ki céljául, amelyre eddig a rendőrség életében nem volt példa.

A közvélemény-kutatást a megye 186 településén közel 200 kérdező biztos fogja végrehajtani. A cél az, hogy megismerjék a lakosság véleményét a rendőrök munkájával kapcsolatban, a kapott válaszok alapján feltárják a hiányosságokat, továbbá javítsanak a rendőri munka minőségén, amennyiben szükséges.

A közvélemény-kutatást részben kérdező biztosok, részben rendőrök fogják végrehajtani. A kérdező biztosok túlnyomó többségében polgárőrök, akik megbízólevelet, valamint kitűzőt kapnak. Ők az utcán állítják meg az állampolgárokat, és kérik, hogy válaszoljanak a kérdéseikre. Azt minden esetben elmondják, hogy a válaszadás nem kötelező, és kérik, hogy őszintén feleljenek a kérdésekre. A kérdező biztosokkal párhuzamosan a rendőrök is végeznek közvélemény-kutatást. Ők elsősorban a rendőrkapitányságokon, őrsökön kérdezik meg a sértetteteket, valamint közúti ellenőrzések alkalmával kérik meg az állampolgárokat a kérdőívek kitöltésére.

Ezen kívül a főkapitányság Minőségfejlesztési és Ellenőrzési Osztály külön kérdőívet küld ki a jelentősebb társadalmi szervezeteknek – önkormányzatoknak, iskoláknak, egyházaknak, szórakoztató helyeknek, nagyobb cégeknek, öntevékeny csoportoknak és társtestületeknek. A közvélemény-kutatás szeptember 8-tól október végéig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik