Belföld

MDF: a kormány nem akar új vizsgálóbizottságot

Herényi Károly szerint a kormányoldal nyilván nem fogja támogatni annak a Fidesz által javasolt vizsgálóbizottságnak a felállítását, amely kifejezetten a kabinet tevékenységét vizsgálná.

Erről az MDF frakcióvezetője sajtótájékoztatóján beszélt, mivel értesülése szerint a vizsgálóbizottság nevét a kormányoldal kifogásolja. A Fidesz módosította az általa kezdeményezett, úgynevezett Pannonplast-bizottság elnevezését és vizsgálati körét: belevette “a K&H Equitis Rt.-nél történt milliárdos sikkasztásnak, a Britton cégcsoport tranzakcióban betöltött szerepének, a Medgyessy Péter által elnökölt Inter-Európa Bank Rt.-ben történt pénzmosásnak és az egész botránysorozattal kapcsolatos kormányzati és kormánypárti politikusok érintettségének” kivizsgálását.

Elmondta: ha az Országgyűlés hétfőn mégis elfogadja ezt a módosítást, akkor az MDF – a párhuzamosság megszüntetése miatt – letesz saját vizsgálóbizottsági kezdeményezéséről. Herényi Károly szavai szerint az a 128 kérdés, amit a Fidesz e téma kapcsán feltett, egybeesik az MDF által kezdeményezett testület tárgyával.

“Amennyiben nem fogadja el az Országgyűlés MSZP-s többsége a Fidesz-javaslatot, kezdeményezzük a saját vizsgálóbizottságunk felállítását” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik