Belföld

Az észt nudisták nemmel szavaznak az uniós népszavazáson

Az Észt Nudisták Szövetsége arra buzdítja az összes észtországi nudistát, naturistát és a naturizmus eszméjével szimpatizálókat, hogy a vasárnapi referendumon szavazzanak nemmel az Európa Unióba való belépésre, mivel a csatlakozás semmit sem javít a nudisták észtországi helyzetén.

Észtország belépése az Európai Unióba nem vet véget a nudisták észtországi hátrányos megkülönböztetésének – idézett az AFP a 3 ezer tagot tömörítő naturistaszövetség elnökének, Olev Meremaának a felhívásából.

Jóllehet a nudizmus nem tilos a baltikumi országban, gyakorlóit lépten-nyomon diszkrimináció éri Észtországban – mondta az AFP-nek a nudistaszövetség elnöke. A naturista aktivista kifogásolta például, hogy az észtországi nyilvános strandokon nincsen a meztelenkedők számára kijelölt szektor.

Az észt nudisták egyesülete szerint naivitás lenne azt hinni, hogy az Európai Unió szemléletének megváltoztatására bírja majd rá az észt hatóságokat. – Az Európai Unió egyáltalán nem oldja meg a naturisták észtországi problémáit, ezért nemmel kell szavazni a belépésre a vasárnapi referendumon – hangoztatta Meremaa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik