Belföld

Mégsem lesz ápolási díj

Továbbra is adómentes lesz a minimálbér –írja a Népszabadság. A kormány olyan adó- és járulékrendszert támogat, amelyben egyetlen kereseti csoportban sem következik be jövedelemcsökkenés – közölte a kabinet ülése után a kormányszóvivő.

Gál J. Zoltán elmondta: a jövő héten nyújtja be a kabinet a parlamentnek az adóváltoztatási javaslatokat – korábban erre a hétre tervezték. A Népszabadság értesülése szerint mindez azt jelenti: jövőre valószínűleg nem vezetik be az ápolási díjat, és nem lesz egészségügyijárulék-emelés sem (a kettő közül az egyik lépést javasolták korábban). Ugyanakkor a korábbinál kedvezőbb lesz az adó-jóváírási rendszer is – ez 1,8 millió forintos éves jövedelem alatt mindenkinek többletet jelent. Mindehhez azonban át kell számolni a költségvetési terveket, és újra kell alkotni az adójavaslatok egy részét is – ezért lehet szükség az újabb egy hétre. A kormány mindezek mellett elfogadta az antidiszkriminációs törvény tervezetét. Kezdeményezi a kabinet az afganisztáni magyar kontingensről szóló országgyűlési határozat módosítását, hogy két, a NATO-nál Portugáliában szolgáló magyar katona még kiutazhasson a térségbe.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!