Belföld

Bin Laden lenyomta a Wall Street árait

A Wall Street szerdán veszteséggel nyitott és mérsékelt veszteségben is maradt, mert a technológiai (elsősorban a félvezetőgyártói) részvények árfolyamát lenyomta a Texas Instrument burkolt profitfigyelmeztetése.

A DJIA index azonban már néhány óra elteltével mérsékelte veszteségét, amikor híre ment, hogy az Al-Dzsazira arab hírtelevízióban egy Bin Ladennek tulajdonított friss felhívást játszottak le videoszalagról. A tőzsde a New York-i terrorcselekmények két éves évfordulójának előestéjén ettől kisebb pánikba esett, a befektetők gyors profitszerzésbe kezdtek és az eladások hirtelen mélyebbre húzták a vezető tőzsdeindexeket. A Dow vesztesége meghaladta az 1,1 százalékot, a Nasdaq 2,5 százalékkal került a negatív tartományba.

Végül a tőzsde DJIA mutatója a napot 9420,46 ponton, azaz 86,74 pont (0,91 százalék) veszteséggel, a Nasdaq piac composite mutatója pedig 1823,88 ponton, 49,55 pont (2,64 százalék) veszteséggel fejezte be.

A részvények közül az Intel vezette az árfolyamesési hullámot(3 százalékot zuhant), vele tartott a Micron és a távközlési papírok(Nokia, Nortel, Juniper) is. A Sun Microsystems ára részben azért zuhant, mert egyik vezetője távozását jelentette be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik