Belföld

600 millióval jutalmazta az OEP saját hivatalát

admin

2003. 09. 11. 07:52

A törvényben előírt 595 millió forint helyett tavaly 1,2 milliárd forintot fordított az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) saját dolgozóinak jutalmazására – ez derül ki az Állami Számvevőszéknek a 2002-es költségvetési évről készült zárszámadásából.

A dokumentumot megtárgyaló parlamenti egészségügyi bizottság értekezletén Czinege Imre szocialista képviselő nehezményezte, hogy miközben súlyos anyagi gondokkal küszködik az ellátórendszer, tavaly átlagosan mintegy 340 ezer forint jutalmat kaptak a hivatal dolgozói. A képviselő hozzátette: ő annak is örült volna, ha saját kórházában ötvenezer forint jutott volna a szakdolgozóknak. Matejka Zsuzsa, az OEP főigazgatója magyarázatként hozzáfűzte: az, hogy a jutalomkeretet az OEP ilyen mértékben meghaladta, őt is meglepte. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kormányváltás után, hivatala átvételekor neki már nem maradt miből jutalmat osztania, tehát a túlköltés az előző vezetéshez köthető.

Az ÁSZ az alapok költségvetéséről ismét megállapította: azok pénzügyi egyensúlya tovább romlott. Az évről évre nagyobb hiány kialakulásáért nem csak a kiadások indokolatlan növekedése vagy a rossz gazdálkodás okolható. A jelentés szerint az egészségbiztosító nem kapta meg azon kormányzati intézkedéseknek forrását, amelyekre a járulékbevételek nem nyújtanak fedezetet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.