Belföld

Fidesz: indul a “postabotrány” (bővített)

Meddig tűri még Medgyessy Péter, hogy a régi nómenklatúra tagjai akadálytalanul és gátlástalanul károsítsák meg az államot? - tette fel a kérdést Szijjártó Péter fideszes képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

A Magyar Posta a közbeszerzési eljárás megkerülésével egy közel 200 millió forintos megbízást adott az Alsys-2000 Kft.-nek, melynek ügyvezető igazgatója Fejti György, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának egykori tagja – emlékeztetett az ellenzéki politikus.

A cég tulajdonosi viszonyait feltérképezve, mint Szijjártó Péter fogalmazott, rábukkantak Szokai Imrére, akit a Tocsik-perben felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek és Bessenyei Zoltánra, a Tocsik-per negyedrendű vádlottjára.

“Az Alsys-2000-nek három tulajdonosa van, közülük ketten voltak érintettek a Tocsik-ügyben” – jegyezte meg. Közölte, az alapítók között van például a Trend Prognózis Rt., amely Nagy Sándor szocialista képviselő cége.

A fideszes képviselő elmondta, hogy a parlamentben is megfogalmazta kérdéseit a miniszterelnöknek címezve, de azokra tartalmi választ nem kapott, így most írásbeli kérdést intéz a kormányfőhöz. “Választ várunk arra, hogy a kabinet elérte-e már az erkölcsi mélypontot, vagy mélyebbre is vezet még az út.” Kijelentette, az elmúlt egy év szocialista kormányzása romló gazdasági folyamatokról és a kabinet tagjainak korrupciós ügyeiről szólt.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Medgyessy Péter a parlamentben az év elején úgy fogalmazott: jog és erkölcs közül mindig a szigorúbbat kell választani. “Kérdés, hogy az elmúlt időszak történései alapján, hogyan kell értelmezni a kormányfő mondatát” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik