Belföld

Pokorni: a Tocsik-ügy gyerekes csíny volt a K&H-hoz képest

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Dávid Ibolya, az MDF elnöke a Nap-kelte hétfő reggeli adásában nyilatkozott a K&H-ügyről. Pokorni a Tocsik-botrányt összehasonlítva a mostani esettel, megjegyezte: az csupán gyerekes csíny volt a K&H-botrányhoz képest. Pokorni sürgette a parlamenti vizsgálóbizottságok felállítását szorgalmazta az ügyben.

Dávid Ibolya szerint a rendszerváltás óta nem volt ekkora botrány Magyarországon, a Tocsik-botrány 800 millióját nem is lehet összehasonlítani a K&H-ügy tízmilliárdjával. Dávid szerint nem jó üzenet, ha a háttérben keresztapák működhetnek, nem szabad dél-amerikai irányba elindulnia Magyarországnak. “Ha elsikkadunk ezen ügy fölött, akkor ajtót nyitunk annak, hogy ez a kiszámíthatatlan, az úgynevezett dél-amerikai köztársaságokra jellemző tendencia érvényesüljön” – mondta Dávid.

Pokorni Zoltán szerint az ügybe Medgyessy Péter személyesen involválódott, amikor augusztus 18-án kijelentette, hogy Szász Károlynak, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete vezetőjének távoznia kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik