Belföld

A PeopleSoft tervei a JD Edwardsszal

A PeopleSoft pénteken lezárta a JD Edwards magába olvasztását, és a kibővült cég, amely az üzleti alkalmazások piacán az SAP után a második helyre jött fel, először mutatkozott be a nyilvánosság előtt.

A cég a következő évben 7 százalékkal kívánja csökkenteni létszámát, ami 750-1000 munkahely megszűnését jelenti. A PeopleSoft a JD Edwards megvásárlásával 5000 új alkalmazotthoz jutott, így mostani létszáma 13 ezer fő lett. 2004-re 12 ezerre kívánják ezt csökkenteni – az elbocsátások az adminisztratív, a marketing és a középvezetői állományt érintik – közölte Kevin Parker pénzügyi vezérigazgató-helyettes.

A PeopleSodt fejlesztői, tanácsadói és kvóta szerint dolgozó értékesítési alkalmazottait nem érinti a karcsúsítás, amellyel Parker szerint 10-15 millió dollárt tudnak megtakarítani 2004-ben. Parker elmondta azt is, hogy a JD Edwards végleges ára valamivel kevesebb mint 2 milliárd dollár lett, de az új cég jövőre várhatóan 2,8 milliárd dollár bevételre tesz szert.

Ram Gupta, a PeopleSoft termék és technológiai alelnöke ismertette az integrációs menetrendet, melynek eredménye három termékcsalád lett: a PeopleSoft Enterprise a PeopleSoft eddigi alkalmazáskészletére épül; a PeopleSoft EnterpriseOne középvállalati csomag a JD Edwards készletére; és végül az AS/400-as PeopleSoft World pedig magában foglalja a JD Edwards World portfólióját.

Gupta elmondta, hogy a későbbi évek során a két cég termékei kölcsönösen megtermékenyítik egymást – pl. a PeopleSoft Enterprise vagyon és ingatlan felügyeleti elemekkel bővül, melyeket a JD Edwards fejlesztett ki, miközben az EnterpriseOne család a PeopleSoft beszállítói és humán erőforrás kezelő képességeivel bővül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik