Belföld

Új budapesti légijáratok Luxemburgba és Belgiumba

A Luxair luxemburgi légitársaság szeptember 22-től a
hét öt munkanapján közlekedő járatot indít Luxembourg és Budapest között - tudta meg az MTI magyar diplomáciai forrásból hétfőn.

A luxemburgi sajtó értesülései szerint az Európai Unió közelgő kelet-európai bővítésével összefüggésben a Luxair megvizsgálta budapesti, prágai, varsói és moszkvai járatok megindításának piaci kilátásait. A tanulmány azzal a következtetéssel zárult, hogy a magyar főváros, mint légijárati úticél jelentős növekedési lehetőségeket kínál. Ennek megfelelően megindítják a közvetlen légijáratot Budapest és Luxembourg között.

Az Európai Unió legkisebb országa, az alig félmilliós Luxemburg fővárosa az EU egyik központja. Az év három hónapjában ott tartják a miniszteri tanácsüléseket, ott működik az EU bírósága, statisztikai hivatala, az Európai Parlament titkársága, az Európai Beruházási Bank (EIB).

Az SN Brussels Airlines arra készül, hogy október végén indítja meg napi légijáratát Brüsszel és Budapest között. A két főváros között az előző belga légivállalat, a Sabena csődje óta csak a Malév üzemeltet közvetlen járatot, napi kettőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik