Belföld

Referatúra rendszert javasolnak az informatikai részlegeknek

Egyre jobban belefáradnak az informatikai részlegek az IT cégek ügynökei jelentkezésének kezelésébe, ezért igyekeznek különböző technikákkal kezelni ezt az információ áradatot.

Az elemzők azt tapasztalják, hogy a szervezetek IT stábjánál egyre inkább a beszállítókat közelről ismerő referensekre bízzák a gyártókapcsolatok kezelését. A Sydneyben rendezett IBM felhasználói konferencián, az Interaction 2003-on, az IBS Australia üzletfejlesztési képviselője, Stephen Matthews arról beszélt, hogy a cégeknek „informatikai referenseket” kell kinevezniük, akik felügyelik a gyártóktól érkező e-mailek és telefonok tömegét, akik aztán rendszeresen beszámolnak a csoportnak a beérkezett termékinformációkról.

Matthews elmondta, hogy a telefonáló ügynöktől azt kell kérni, küldje el az ismertetőt e-mailben is, ezeket az ismertetőket össze kell gyűjteni, ennek alapján látni lehet, „nem él-e vissza a gyártó kiemelt helyzetével” – és ha többször is régi árukat akar a cégre rásózni, meg kell szüntetni vele a kapcsolatot. A szervezetek állítsanak össze levelezési listát a gyártókból, akikkel a múltban kapcsolatba kerültek, ezeket tájékoztassák készülő programjaikról, hogy a gyártók megoldásokat kínálhassanak. A beérkező ajánlatokat pedig már előzetesen a referensek tudják értékelni, így könnyebben meg lehet találni azt a gyártót, akire a szervezetnek leginkább szüksége van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik