Belföld

Jó esély van a Sobig.F féreg írójának kézre kerítésére – véli Renske Galema, a Network Associates régióigazgatója

Renske Galema, a Network Associates osztrák és kelet-európai régióigazgatója a cég fenyőharaszti partnerrendezvényén elmondta: ma már a gyanús hálózati forgalmat is ellenőrizni kell.

A fenyőharaszti kastélyszállóban tartotta a Network Associates (NAI) szakmai hétvégéjét, ahol a NAI hazai partnerei tájékozódhattak a számítógépes vírusok elleni hatékony fellépés lehetőségeiről.

A Sobig.F 3 perc alatt globális károkat okozott. Az ügyfelek nyugalma, biztonsága érdekében már nem kell várni a vírusadatbázis-frissítésre: a viselkedéselemző technológiák már a vírusok felismerése előtt hálózati védelmet adnak – hangsúlyozta Renske Galema.

A ThreatScan-nel a gépeket sérülékenység szempontjából is célszerű megkülönböztetni, és a kockázatot jelentő munkaállomásokat a kapuk „betöméséig” elkülöníteni.

A spam (kéretlen levelek) sem csak egy idegesítő jelenség, mérhető gazdasági károkat is okoz. A NAI ezt felismerve vásárolta meg a Deersoft nevű, 5 rétegű spam-ellenes megoldást, amely az ilyen fajta e-mailek 95 százalékát kiszűri és karanténba teszi, a „hamis” riasztások száma is nagyon alacsony.

A cég egyszerűsíti licencpolitikáját. A partnerek a hamarosan megjelenő új NAI-termékekkel is megismerkedhettek.

A Network Associates Inc. biztonsági megoldásai: McAfee System Protection Solutions – asztali gépek és kiszolgálók, McAfee Network Protection Solutions – vállalati hálózatok védelme és optimális teljesítménye. A két termékcsalád tartalmazza a jólismert McAfee, Sniffer és Magic termékeke, teljeskörű biztonságot kínál irodai és otthoni felhasználóknak is.

2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn Magyarországon.

A Network Associates, a McAfee, a Sniffer, a Magic Solutions, a ThreatScan és az Entercept a Network Associates, Inc. és vállalatai bejegyzett védjegyei, egyúttal a megfelelő birtokosok kizárólagos tulajdonai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik