Belföld

Hazánk eddigi legnagyobb Navision bevezetését az LLP Budapest végzi el a Prometheus Rt.-nél

2003. szeptember 2., Budapest – Az LLP Budapest Kft. nyerte azt a tendert, amelyet a fűtés- és tüzeléstechnikai berendezések üzemeltetésével foglalkozó Prometheus Rt. írt ki a közelmúltban, hazai integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére.

A Prometheus Rt. a háttérfolyamatok automatizálására budapesti központjába, valamint több vidéki kirendeltségénél és leányvállalatánál Microsoft Business Solutions–Navision rendszert választott, amelyet az LLP Budapest tanácsadói vezetnek be teljeskörűen. A több tízmillió forintos nagyságrendűre tervezett projekt kivitelezésének befejezése ez év végére várható.

A hazai viszonylatban jelenleg a legösszetettebbnek számító Navision-megoldás bevezetésében az LLP Budapest Kft. fővállalkozóként vesz részt, és várhatóan 20 helyszínen, több mint 70 felhasználó számára teszi majd lehetővé a rendszerhez való hozzáférést. A projekt keretein belül nemcsak szoftverberuházásra, hanem a hardverpark bővítésére, virtuális magánhálózat és belső hálózati infrastruktúra, valamint központosított szerverkapcsolat kiépítésére is sor kerül. Ez utóbbi feladatokra az LLP professzionális alvállalkozók munkáját is igénybe veszi.

A beruházás előkészítő munkák a napokban kezdődnek, és a tervek szerint jövő év januárjában már mindegyik telephely a központban elhelyezett szerveren keresztül használja az új rendszert a napi ügyviteli munkák elvégzésére, illetve a jelentések elkészítésére. A szoftverbevezetés érinti a távhőszolgáltatás-számlázás, a projektkövetés- és számlázás, valamint a vállalatirányítási rendszer és más informatikai megoldások közötti integráció megvalósítását is.

„Korábbi informatikai rendszerünk lecserélésével és az integrált vállalatirányítási rendszer megteremtésével lehetővé válik számunkra, hogy egy és ugyanazon rendszeren belül integrálhassuk az összes pénzügyi, könyvelési, és a szakmai szempontból speciális funkciókat. E hatékony eszközzel javíthatjuk saját működésünket is, és ügyfeleinknek is emelt szintű szolgáltatást nyújthatunk.” – mondta el a rendszer előnyeit Alain Bonneau, a Prometheus Rt. üzemeltetési igazgatója.

A rendszer magvát az anyavállalat által biztosított alaprendszer (core system) legújabb verziója képezi, amely a vállalati szinten szabályozott folyamatok Navision-beli megvalósítását és a jelentések alapadatait szolgáltatja. Az LLP Budapest feladata az alaprendszer lokalizálása, valamint a magyarországi törvényi előírásoknak és a Prometheus Rt. követelményeinek egyaránt megfelelő ügyviteli rendszer kialakítása, tesztelése, a végfelhasználók oktatása, az éles indulás támogatása, illetve a későbbiek folyamán a forródrótos segítségnyújtás lesz.

„A tender során komoly magyarországi megoldásszállítókkal kellett versenyeznünk, ezért különösen örülünk annak, hogy a kivitelezéssel a Prometheus Rt. minket bízott meg. Az LLP Budapest számára izgalmas, de egyáltalán nem szokatlan ez a munka, hiszen számos olyan összetett szoftverbevezetés van már a hátunk mögött, amelyek során egyszerre kellett figyelembe vennünk egyedi fejlesztési igényeket és szigorú anyavállalati előírásokat.” – mondta Gajdos Attila, az LLP Budapest Kft. MBS üzletágának vezetője.

###

A Prometheus Rt.-ről (www.prometheus.hu):
A hazai piacon több mint 30 éves múltra visszatekintő Prometheus Rt. országszerte mintegy 500 intézményben – önkormányzati létesítmények, központi költségvetési szervek, ipari- és szolgáltatószektor – biztosítja a tüzelés- és fűtéstechnikai háttérszolgáltatásokat: az optimális üzemeltetést, a folyamatos karbantartást és az igény szerinti korszerűsítést, beruházás-finanszírozást. Ezen túlmenően 16 távfűtési rendszer közel 20 000 fogyasztója számára gondoskodik az otthon állandó kényelméről, a fűtésről és a folyamatos használati melegvíz ellátásról. A cégcsoport, leányvállalatokkal együtt, 2002-ben 9.9 milliárd forintos árbevételt ért el, közel 1 milliárd forintos adózás előtti, konszolidált eredmény mellett. A közel 550 főt foglalkoztató Prometheus Rt. többségi tulajdonosa 1992 óta a francia Dalkia, amely a Veolia Environnement csoport energiaszektorban tevékenykedő leányvállalata.

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com)
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepelnek a MicrosoftŽ Business Solutions–NavisionŽ és a MicrosoftŽ Business Solutions–AxaptaŽ vállalatirányítási rendszerek, a SunSystems ERP megoldás, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Fourth Shift termelésirányító megoldása, illetve az Ariba B2B elektronikus beszerzési rendszere. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Belgrádban, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.
Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, az LNX Rt., a Mirato, a Roche, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk: LLP Budapest Kft., Paul Brigitta, indirekt marketing koordinátor
(Telefon: 412-2400, E-mail: Brigitta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik