Belföld

A Fujifilm iScalát vett Lengyelországban

A Cseh Köztársaság és Magyarország után a harmadik európai leányvállalat is a Scala ERP-rendszerét használja.

Amszterdam 2003. augusztus 29: A Fujifilm Polska az iScala rendszert választotta pénzügyi, logisztikai és szolgáltatás-irányítási háttérirodai folyamataihoz. A Fujifilm már Scala rendszert használ a Cseh Köztársaságban és Magyarországon. Az implementálást követően az iScala 20 egyidejű felhasználót szolgál ki Lengyelországban.

„A kollaboratív ERP-rendszer alkalmazása része cégünk fejlesztési stratégiájának” – nyilatkozta Oleg Szczerbak, a Fujifilm Polska Distribution pénzügyi igazgatója. „Az iScala segítségünkre lesz bizonyos folyamatok bevezetésében, valamint hozzáférést biztosít a percrekész, megbízható adatokhoz. Lehetővé teszi számunkra, hogy azonnal reagáljunk ügyfeleink igényeire, ezáltal versenyelőnyre tegyünk szert. Olyan megoldást kerestünk, amely támogatja cégünk fejlesztési folyamatait és stabil szoftverplatformot biztosít stratégiai területeink számára. A korábbi szoftver-megoldások akadályozták és korlátozták bővülési terveinket.”

A bevezetésről az AP Consulting, a Scala egyik hivatalos lengyelországi partnere gondoskodik. Az iScala integrálásra kerül a Saba nevű, helyi elektronikus fizetési rendszerrel is. A projekt része ezen felül a cég adattárházára épülő összetett jelentéskészítő rendszer kialakítása is, amellyel a Fujifilm részletes, többdimenziós jelentéseket készíthet az értékesítésről, a haszonkulcsokról és a nyereségről – s ez növeli az előrejelzési és költségvetés-készítési folyamat hatékonyságát. Ezenfelül az interneten keresztül elérhetővé válnak az olyan pénzügyi adatok, mint az értékesítési tervek, vagy a költségelemzések és -kimutatások.

„Az iScala képes alkalmazkodni a cég szerkezetéhez és kiszolgálni annak egyedi igényeit” – nyilatkozta Peter Bornschein, a Scala Business Solutions lengyelországi ügyvezető igazgatója. „Egyszerű módon integrálódik a meglévő rendszerekkel, így azonnal elvégezhetők a meghatározott feladatok. Ez az egyszerű, kollaboratív ERP-platform lehetővé teszi a cégek számára, hogy automatizálják és kézben tartsák üzleti folyamataikat egy teljes körű e-business infrastruktúra támogatásával Az iScala továbbá biztonságot, méretezhetőséget és rugalmasságot kínál mindenféle jövőbeni változás kézben tartásához.”

# # #

A Fujifilm Polskáról
A Fujifilm Polska, a japán Fujifilm konzorcium hivatalos lengyelországi képviselete 1998-ban alakult (eredetileg Fotex Poland néven). 2002-ig a Fujifilm Polska terjesztette a Fuji Photo Film Co. Ltd. termékeit disztribútorokon keresztül és igen erős helyet szerzett magának a lengyelországi fotóanyag- és fotóberendezés-piacon. Pozíciójának erősítése érdekében a Fujifilm úgy döntött, hogy saját fiókirodát nyit Lengyelországban. 2003-tól a Fuji Photo Film Co. Ltd. termékek lengyelországi értékesítési és marketingtevékenységeit a Fujifilm Polska végzi.

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).

Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik